Kantoren en zorg & welzijn

Het stationsgebied is een belangrijke plek voor de ontwikkeling van kantoren. Wij denken aan een combinatie van kleine en vernieuwende vastgoedconcepten in een mooie, groene en/of campusachtige omgeving. Je kan er werken, studeren of rustig je krantje lezen.

We willen flexibel en aanpasbaar bouwen zodat functies naar behoefte kunnen worden aangepast en uitgewisseld. Bijvoorbeeld tussen onderwijs, kantoren en woningen. En door het praktijkgerichte onderwijs te koppelen aan commerciële voorzieningen als een winkel, een werkplaats of een horecagelegenheid, ontstaan plekken waar leerlingen praktijkervaring op kunnen doen.

Ook komt er ruimte voor zorg en welzijn.

Onderwijs

Aan het Westeinde is ruimte voor combinaties van wonen, werken en onderwijs. Lerend werken en werkend leren! Een plek waar mensen graag zijn. En waar levendigheid zowel overdag als ‘s avonds vanzelfsprekend is.

Challenge Boulevard

De Challenge Boulevard wordt de levendige ‘mainstreet’ van het gebied en krijgt een stedelijk karakter. Alle opleidingen hebben hier hun adres. Maar ook de kantoren, bedrijven, voorzieningen en een aantal woongebouwen. Deze Boulevard schakelt verschillende ontmoetingsruimtes aan elkaar. Hier treffen leerlingen, docenten, ondernemers, werknemers en bewoners elkaar op weg naar hun werk, hun stageplek. En tijdens de lunchpauze op de pleinen of in een koffiebar. Maar ook bezoekers aan het centrum kunnen hier neerstrijken voor een bakje koffie.

Landstede

Op het terrein van Landstede komt een vernieuwd schoolgebouw voor voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs. De Techniek Academie en het StartCollege krijgen hier ook een plek. In totaal bouwen en vernieuwen ze tussen de 20.000 en 25.000 vierkante meter aan scholen.

Bekijk: Nieuwbouw Onderwijs Harderwijk